Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde meydana gelen heyelanla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutukluların sayısı 7’ye yükseldi.

16 İşçi Göçük Altında Kaldı

17 Kasım 2016 tarihinde, Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyünde; özel bir şirkete ait olan bakır maden ocağında meydana gelen heyelan sonucu 16 işçi göçük altında kaldı. Siirt Valiliğinden yapılan açıklamaya göre;  işçilerden 13’ünün cansız bedenleri çıkarıldı, 3 işçi için ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İhmali Olduğu Tespit Edilen Kişiler Gözaltına Alındı

Bilirkişi raporundan sonra tutuklananların sayısı arttı. Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce, özel maden ocağında meydana gelen heyelanla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında olayda ihmali olduğu iddiasıyla gözaltına alınan iş güvenliği uzmanı M.K. ve S.K, başmühendis S.K. ile şantiye şefi K.Y. işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan maden şireketinin işletme müdürü M.O. tutuklanmıştı. Adliyeye sevk edilen 4 kişi ,adliyedeki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi Visit This Link. Soruşturmanın başından itibaren tutuklananların sayısı 7’ye yükseldiği, 1 kişinin ise halen arandığı belirtildi.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 − 1 =